Raibe otsib superkokka!

Moderaator: Juhatus

Kasutaja avatar
Tom
Postitusi: 814
Liitunud: 18 Jaan 2010, 12:09
Tsikkel: GSF 1200

Raibe otsib superkokka!

Postitus Postitas Tom »

Muideks, kas keegi mõistab haugist midagi valmis nuputada? Mul üks väsimatu vend tassib koguaeg ja pakub , koju ma ei tihka enam viia . Täna tõi jälle ,suutsin õnneks ära jagada. Üks paev oli seitsmekilosega ukse taga .
Tõde kui mõiste kaotab oma olulisust, faktid ei loe, hinnangud tulevad ei tea kust....

Kasutaja avatar
maiasmokk
RRRC juhatus
Postitusi: 465
Liitunud: 18 Jaan 2010, 13:06
Tsikkel: K1200GT
Asukoht: Lemmküla

Re: Mula

Postitus Postitas maiasmokk »

Seitsmekilone on ju mõttetu lihaga.... läbi hakklihamasina ainult kotletiks. Vana raisk :mrgreen:
Punasest kalast olen nagu alati lugu pidanud, aga eelmise suvi tõmbas esivanem 8,5kg lõhe, vana kalamehena tunnistas isegi et aja ainult "pasteediks".
************************
Naine mõtleb järeltulevatele põlvedele, mees eesminevatele säärtele.
Pilt
58sadakaheksakümmendüheksanull58

Kasutaja avatar
rannamees
Postitusi: 510
Liitunud: 19 Jaan 2010, 16:50
Tsikkel: Fazer
Telefon: 53426287

Re: Mula

Postitus Postitas rannamees »

Haug pane angerja retseptiga marinaadi, väiksem kannatab ka edukalt praadimist.
Juutuubi pane "how to fillet northern pike" ja saad häid nippe puhastamiseks.
Vana lõhekolakas kannatab näiteks väga hästi pitsa katteks ;)
Olen alati nõus inimesega, kes on minuga samal arvamusel :)
Pilt

Kasutaja avatar
eglit
Postitusi: 154
Liitunud: 22 Mai 2010, 19:07
Tsikkel: Kawasaki VN 1500 Nomad FI
Telefon: 56932818
Asukoht: Tallinn

Re: Mula

Postitus Postitas eglit »

Mina olen haugi paneerinud muna ja riivsaiaga, saab kiirelt valmis ning koorik mõnusalt krõbe...Hea muidugi ka lihtsalt pannile, soola-pipart ja kuivatatud tilli peale.
Kawasaki VN 1500 Nomad FI
Pilt

Kasutaja avatar
TiinaN
RRRC
Postitusi: 217
Liitunud: 18 Jaan 2010, 21:14
Tsikkel: Honda CBF600
Telefon: 5143497
Asukoht: Kadrina

Re: Mula

Postitus Postitas TiinaN »

Oi poisid, teie kalaroogi sööks hea meelega ;) . Ühinege oma kokandus nippidega ja küll me tüdrukutega õhtusöögile tuleks :ok:
Tiina 5143 497
Honda CBF600
Pilt

Kasutaja avatar
rannamees
Postitusi: 510
Liitunud: 19 Jaan 2010, 16:50
Tsikkel: Fazer
Telefon: 53426287

Re: Mula

Postitus Postitas rannamees »

Nii, paar sellist retsepti ka, mis veits rohkem vaeva tahavad aga tulemus tasub ootamist ;)

Peekoniga hautatud haug
1 kg haugi (turska, koha vm rasvavaest kala), 400 g peekonit (pekki, soolapekki, suitsupekki), 3 sibulat, soola, pipart, jahu, sidrunit, taimeõli või koorevõid. Lisandiks keedukartulid.
Puhasta ja fileeri kala, eemalda luud ja lõika portsjonid. Maitsesta kalatükid soola ja pipraga, lisa natuke sidrunimahla. Peekon või pekk lõika õhukesteks laiadeks viiludeks. Mähi iga kalaportsjon pekiviilu sisse ja seo niidiga kinni. Kui kasutad magedat pekki, maitsesta ka see soola ja pipraga. Paneeri “rullid” jahuga ning prae vähese toiduõli või võiga. Seejärel lao portsjonid hautamisnõusse, puista üle hakitud sibulaga (sibulat võid soovi korral “maitsestada” ka küüslauguga), lisa veidi vett ning hauta kaane all vaiksel tulel valmimiseni.
Enne serveerimist eemalda niidid. Juurde sobivad keedukartulid.

Riisi ja ploomidega täidetud haug
1,5 kg haug, 1dl keedetud riisi, 2 muna, 50 g koorevõid, 6-8 musta ploomi, riivsaia, võid, soola, valget jahvatatud pipart.
Puhasta haug soomustest, lõpustest ja sisemustest, hõõru paberiga hästi kuivaks ja puhtaks. Pea jäta otsa. Hõõru kala kokku soola ja valge pipraga, lase pool tundi maitsestuda.
Täidise tegemiseks sega riis kahe keedetud ja hakitud kanamuna ja supilusikatäie pehme koorevõiga. Täida seguga haugi kõhuõõs, kuid ära täidist liiga tihedaks pressi, sest kõhuõõnde peavad mahtuma ka kivideta mustad ploomid. Kuivatatud ploome leota eelnevalt soojas vees, kuni need punduvad. Pane ploomid kala kõhtu ning õmble kõht kinni.
Kui leiad paraja suurusega ümara poti, saad haugi sellesse panna säärase rõngana, et kala saba on tema suus. Maitse sellest ei muutu, niisama vahva vaadata. Enne kala potti panemist määri pott võiga kokku.
Potti pandud kala võid paneerida pealtpoolt näiteks munavalge ja riivsaiaga, mille peale paned ka väikeseid võikillukesi. Võid ka pintseldada kala pealtpoolt õliseks ja katta mandlilaastudega.
Pane kala kuuma ahju (180° C) ja küpseta 1-1,5 tundi. Kala on valmis, kui uim tuleb tõmmates kergesti lahti. Serveeri kala otse küpsetuspotis. Salatiks sobivad kurgid, tomatid jms.

Haugiguljašš
600-700 g haugifileed (nahaga), 2 spl koorevõid, veel 1 spl koorevõid ja 1 spl nisujahu, 3 dl kalapuljongit, 1 dl hapukoort, 2 munakollast, 0,5 dl valget veini, soola, valget pipart
Maitsesta haugifilee soola ja pipraga ning hoia tunnike jaheduses. Lõika filee(de)st tükid nii, et iga tüki külge jääks nahka — siis ei lagune need nii hõlpsalt. Nopi välja peened rood — neid on palju haugi seljaosas ning nende kättesaamine vajab vilumust; oskuse puudumisel tuleb neid hiljem suust noppida, ent seegi käib haugisöömise juurde.
Pane kalatükid potti ning vala üle sulatatud koorevõiga, kata pott kaanega ja hauta vaiksel tulel kümmekond minutit. Kalatükid ei pea pruunistuma.
2 spl koorevõid sega jahuga ning sega see omakorda kuuma kalapuljongisse. Puljong keeda haugi luudest-peast või puljongikuubikust, ent asja ajab ära ka lihtlabane kuum vesi. Keeda saadud kaste kergelt läbi.
Klopi munakollased hapukoore sisse, sega sinna ka kuiv vein ja maitsesta koor soolaga. Seejärel vala saadud segu kastmesse ja sega kõik läbi. Vala kaste kalatükkidele, raputa selle pinnale riivsaia ning pane pott kuuma praeahju. Küpseta nii veerand tundi, kuni roa pind pruunistuma hakkab.
Olen alati nõus inimesega, kes on minuga samal arvamusel :)
Pilt

Kasutaja avatar
Tom
Postitusi: 814
Liitunud: 18 Jaan 2010, 12:09
Tsikkel: GSF 1200

Re: Mula

Postitus Postitas Tom »

Tubli , rannamees. Printisin välja ja toimetan selle teatud instanssidesse :ok: :Est:
Tõde kui mõiste kaotab oma olulisust, faktid ei loe, hinnangud tulevad ei tea kust....

Kasutaja avatar
Papadimos
Postitusi: 456
Liitunud: 18 Jaan 2010, 20:57
Tsikkel: BMW R1200GS, KTM EXC-F 350
Telefon: 5052949
Asukoht: Pilpaküla
Kontakt:

Re: Mula

Postitus Postitas Papadimos »

rannamees kirjutas:Nii, paar sellist retsepti ka, mis veits rohkem vaeva tahavad aga tulemus tasub ootamist ;)
See pole enam mula vaid (koka)kunst. Peaks vist uue teema tegema. Raiperoad vms :beer:
Pilt

Kasutaja avatar
eglit
Postitusi: 154
Liitunud: 22 Mai 2010, 19:07
Tsikkel: Kawasaki VN 1500 Nomad FI
Telefon: 56932818
Asukoht: Tallinn

Re: Mula

Postitus Postitas eglit »

Paneme teemaks: Raibe otsib superkokka!
Kawasaki VN 1500 Nomad FI
Pilt

Kasutaja avatar
meier
Postitusi: 159
Liitunud: 27 Jaan 2010, 19:50
Tsikkel: V-Strom AL4;SixDays 350EXCF
Telefon: 5021885
Asukoht: Mõdriku-Vanaküla

Re: Raibe otsib superkokka!

Postitus Postitas meier »

No esitame siis oma superkoka konkursi retsepti, mille sain healt tuttavalt:

Rummikook
1 tl suhkrut, 1 või 2 pud. Capten Morganit, 1 dl kuivat puuvilju, pruuni suhkrut,
1 tl soodat, 100 g võid, 2 muna, 3 sidrunit, 1 kl jahu, 1 dl pähkleid

Alustuseks proovi Morganit. Mmm, hea, kas pole? Võid alustada.

Võta suur kauss, mõõduklaas jne.

Proovi uuesti Morganit. Veendumaks, kas on piisavalt hea,
vala 1 dl rummi klaasi ja joo nii kiiresti kui saad. Korda.
Klopi mikseriga või suures kausis.... lisa 1 tl suhkrut ja vahusta veel.
Kontororolli, kas rumm on OK.......

Võta veel klaasike. Ava teine pudel kui vaja............
Lisa munad, kuivatatud puuviljad.... peksa vahule.....
Kui nad kitivad mikseri kinni, kasuta kruvikeeraja abi....
Maitse rummi, et kontrollida konsis..konssisitensistentsi...
lisa 3 dl soola või pipart või ..... vahet pole.......
Proovi rummi.
Pressi 1 sidururuni mahl ........ lisa 1 tl pruuni või miskit värvi
suhkrut....
vahet pole.........Sega.......

Määhhri-hõkk... ee ahi võiga, keera koogivorm 350 kraadi peale, viska tainas
ahju..........

Maitse veel rummi, mine magama.......
......

Vasta